Erenler Yunus Çiloğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde uygulanan Smart Class Projesi kapsamında bir grup öğretmen, İngiltere’de iki haftalık süreyle eğitim alıyorlar.
Erenler Yunus Çiloğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 12 kişilik bir proje ekibi, eğitimde akıllı materyaller geliştirme, öğretimde yenilikçi uygulamaları yakından takip etmek ve eğitimde yaratıcı düşünceyi geliştirme amacıyla eğitim almak üzere İngiltere’de bulunuyor. Erasmus Plus Okul Eğitimi Personel Hareketliliği projeleri kapsamında, bütçesi Türkiye Ulusal Ajansı’nın koordinasyonu ile sağlanan Smart Class projesinin katılımcıları, ilk hafta Coventry şehrinde EU Courses tarafından verilen Digital Extra kursuna katıldılar. Kurs boyunca öğretmenler, e-öğrenme, m-öğrenme ve Web 2.0 teknolojileri ile FATİH Projesi kapsamında sınıflara kurulan etkileşimli tahtaların ve dağıtılan tablet bilgisayarların ne tür yeni yazılımlar ve uygulamalar aracılığıyla etkin ve etkili bir şekilde kullanılabileceğini gördüler. 48 saatlik yoğun bir eğitim alan proje ekibi, digital öğrenme, öğretme ve ölçme-değerlendirme materyalleri geliştirme, 3 boyutlu resim oluşturma, eğitim amaçlı video hazırlama, QR kod geliştirme gibi konularında, kurs boyunca gösterilen yazılımları ve uygulamaları kullanarak, bir haftalık sürede birçok digital ve online eğitim materyali de geliştirme imkanı buldular.
Herbert Art Gallery and Art Museum’un eğitim odasında EU Courses koordinatörlerinden Peter Stevens tarafından verilen kursta, öğretmenler, çevrelerinde ve gündelik hayatlarındaki nesneleri digital araçların yardımıyla nasıl ve ne tür öğretim materyaline dönüştürebileceklerini uygulamalı olarak öğrendiler. Kurs kapsamında Birmingham şehrinde ayrıca bir günlük özel bir atölye çalışması da düzenlendi. Black Country Atelier’de gün boyu süren atölyede, öğretmenlere eğitimde robotik uygulamalardan ne şekilde yararlanabilecekleri anlatılırken, basit robotik araçların çalışma mantığı adım adım uygulamalı olarak gösterildi. Gün sonunda basit bir robot araba oluşturarak, program aracılığıyla ona basit görevleri yaptırmayı başaran Smart Class proje ekibi, bu tür çalışmaları kendi branşlarında nasıl kullanabileceklerine dair de yeni fikirler edindiler. Kurs kapsamında bir gün İngiliz şair William Shakespeare’in memleketi Startford-upon-Avon’a da giden öğretmenler, burada ise telefon ya da tablet uygulamalar aracılığıyla dijital hikaye oluşturma gibi görevleri yerine getirdiler. Kurs sonunda çok farklı alanlarda materyal üretme fırsatı yakalayan öğretmenler, sertifika ve Europass belgeleri alarak ilk çalışmalarını tamamladılar.